norsk

Om utstillingen "FACES OF ASIA ...subjectively selected"
Asbjørn M. Olsen har i flere år vært basert i Singapore og i Shanghai, der han har jobbet for et internasjonalt shipping firma, og han bor idag i hjembyen Bergen. Han har ved mange anledninger i sin fritid reist omkring i Indonesia, i andre sørøst-asiatiske land så vel som i Folkerepublikken Kina. Gjennom sine reiser har han bygget opp en innholdsrik samling fotografier som favner over flere temaer; Reiser, folk, landskap og kultur. Man kan trygt si at denne samlingen representerer ”Det virkelige Asia sett igjennom linsen”.

Denne utstillingen i Bergen består av to deler; det er en oppfølging av en gruppeutstilling med fotografier som for en tid tilbake ble holdt i Shanghai. Denne viste folkeslag i Asia, der spesielt portretter fra de østligste øyene i Indonesia ble presentert. Det er også en utvidelse av temaet, der fotografen ønsker å vise et begrenset utvalg av portretter av folk som lever i andre deler av Asia. Da kun et lite antall er representert, har Asbjørn kalt utstillingen ”Ansikter fra Asia …subjektivt utvalg”. Han har valgt svart/hvitt formatet, for å ta bort forstyrrende farger og la seeren konsentrere seg om den enkeltes uttrykk. Eller – som i den andre delen, for å la individene gli inn i sine miljøer.

Noen av fotografens mest verdifulle minner i løpet av hans reiser på mange av de indonesiske øyene, er alle barnas åpenhet og nysgjerrighet. Der er så mange skjulte talenter, kanskje tapt for all tid hvis de ikke får en mulighet til å utvikle seg. Det er derfor vårt ønske å gi noe tilbake som kan være et bidrag til å utvikle noen av disse potensielle talentene. Vi vil gi overskuddet fra denne utstillingen til en av SOS BARNEBYER I INDONESIA, I MAUMERE på øyen Flores, da denne ligger utenfor all verdens medias oppmerksomhet men trenger like fullt støtte. Vår donasjon vil bli tatt vare på igjennom SOS Barnebyer i Norge.

De 22 bildene på utstillingen er trykket på fotopapir med pigment blekk som har lang holdbarhet, og montert på aluminiumsplater. Den ene serien er i størrelse 70x70cm, mens fotografiene fra andre del er ca. 55x75cm. Alle vil bli laget i begrenset opplag på 15, individuelt nummerert og signert.

Denne utstillingen er blitt til virkelighet takket være sponsoring fra følgende entusiastiske og velvillige firma:

Hovedsponsor:

GRIEG SHIPPING GROUP AS, Bergen


Co-sponsorer:

SEATRANS/NORTRANS, Bergen og Singapore

WESTFAL-LARSEN MANAGEMENT AS, Bergen

NEPTUN HOTEL, Bergen


og med støtte fra the Embassy of Indonesia, Osloet www.BlueGekkoPhoto.com prosjekt / Asbjørn M. Olsen